Super Crema er en del af den blå serie fra Rigtig Kaffe. Det er en serie, der består af i alt 4 forskellige kaffeblends - alle fremstillet på grundlag af en viden og erfaring om, og ikke mindst passion for, hvordan man udnytter og behandler kaffebønnerne på den aller bedste måde. Ristningen fremhæver bønnernes smag, og denne kaffe er blevet medium- mørkt ristet, hvilket har givet kaffen en flot og fyldig smag og duft med noter af chokolade og nødder.
Kaffen er baseret 100% på arabica bønner, og bønnerne er nøje udvalgt fra kaffelandene Peru, Sumatra og Guatemala. Denne kombination af bønner fra Syd-, Mellemamerika og Indonesien giver en kaffe med god fylde og power. En kaffe, der er særlig udvalgt og behandlet til at give en lækker espresso, med en flot og tæt crema (det skum der dannes af bønnernes olie-inhold), for at give dig en oplevelse af ægte italiensk espresso.
Rigtig Kaffes røde serie
Rigtig Kaffes røde italienske serie blev lanceret i 2016 og er en utroligt populær serie, der er skabt som en hyldest til Italien og den italienske kaffehistorie. Hver kaffeblend symboliserer et område i Italien og dets tradition for kaffesmag og -ristning.
Selvom mange italienske caféer selv rister og kværner deres kaffebønner for at få kaffen præcis som de vil have den, er kaffe ikke oprindeligt en italiensk drik. Kaffe kom først til Europa i 1700 tallet og Venetianerne var de første til at tage den nye drik til sig. Efter Venedig nåede kaffen ud til Italiens øvrige regioner, der hver udviklede sin egen kaffesmag og -tradition.
Hvert område i Italien er kendt for sin foretrukne smag, og en rejse gennem landet vil være en rejse gennem kaffens brede smagsspektre. Det nordlige Italien er kendt for sine fine delikate lys eller mediumristede kaffeblends, der hovedsageligt består af Arabica. Kaffen er balanceret med en medium til høj syrlighed og en sød smag med noter af chokolade, nødder, blomster og frugt.
Det sydlige Italien er kendt for sine mørkristede kaffeblends, hvor Robustaen får lov at træde frem og give karakter og crema. Kaffen er intens mørk og aromatisk med en vedvarende eftersmag, noter af tørret frugt og et strejf af bitterhed.
Det gennemsnitlige blandingsforhold mellem arabica og robusta er i Italien 51 % og 49 % respektivt, og kaffen serveres fra kl. 7 til kl. 02 hver dag, 365 dage om året. Cappuccinos, espressos, macchiatos og correttos.
Med Rigtig Kaffes røde italienske serie vil du opleve alt fra den kraftfulde smag af det sydligste Italien, til den let syrlige og raffinerede smag fra de nordlige regioner. Hver kaffeblend har fået sin egen "Belladonna" med et italiensk pigenavn, som symboliserer hver kaffeblends smag og karakteristika. Serien består af Adrianna, Teodora, Fabiola, Fiorenza og Dianora. Også den blå serie byder på autentiske italienske kaffe - oplevelser.
Alle de italienske kaffe-varianter
Det der gør Italien til noget særligt kaffemæssigt, er alle de varianter af kaffe, der serveres.
- Espresso: Hvis du spørger efter en helt normal kop kaffe, får du en stærk, dyb espresso, for sådan drikkes kaffen her
- Lungo: En Lungo er en let fortyndet espresso og er derfor ikke så stærk
- Ristretto: En ristretto er en stærk og kraftfuld espresso
- Macchiato: Hvis den har et par dråber dampet fløde eller mælk, er det en macchiato
- Dobbio: En espresso der er dobbelt så stærk og volumenmæssigt større er en dobbio (double). Dobbio kan med fordel blandes med mælk, for en mere intens kaffesmag
- Cappuccino: En Cappuccino hedder sådan fordi dens lyse brune farve ligner den farvekappe Capuchiner munkene bærer. Det er i essensen en lungo toppet med varm skummet mælk og måske et drys chokolade. I i Italien er dette en morgenmads eller formiddagsdrik
- Caffé latte: En Caffé latte er en espresso med frisk mælk hældt på toppen men ikke dampet til skum. Lidt tungere end en cappuccino, men ligesom den, en morgen drik. For nogle italienere en børne-kaffe
- Americano: En Americano minder om en normal kop kaffe, da den består i en espresso shot blandet med en lille smule kogt vand. Dette gør kaffen mere rund og blød
- Caffé corretto: En caffé corretto er en espresso serveret med en skefuld amaretto eller grappa.
- Caffé freddo: En Caffé freddo (kold coffee) er mere populær i Sicilien end noget andet sted end Italien. Denne unikke sommerdrik er kaffe, der er frosset til en næsten flydende granuleret væske.
Og således oplyst og med fuldstændig styr på alle kaffetyper og begreber kan du scrolle igennem
vores udvalg af italiensk kaffe, og finde din egen favorit.