Affaldssortering - indendørs affaldssystemer

Affaldssortering spande - indendørs affaldssystemer

Her finder du de bedste affaldssorteringsspande og affaldssystemer til sortering af affald. Vi har et stort sortiment af skraldespande til sortering, og på siden her finder du affaldssystemer og affaldsstationer, der både er elegante og fleksible fordi de er opbygget i moduler, der kan kombineres på alle mulige måder. Det kan være som en enkelt affaldscontainer og affaldsbeholder med låg eller uden låg samt med hjul eller til væg. 

Er det et skraldespandsstativ du søger finder du affaldsstativer i flere størrelser med og uden hjul her. Pedalspande finder du her.  

Relevans
Affaldssystem affaldssortering Bica 811 3x20L H45cm, grå Affaldssystem affaldssortering Bica 811 3x20L H45cm, grå
Kontakt os for levering
Spar op til 10%
804937
Standard salgspris Kr. 2.986,25
Kr. 2.687,63 / stk. inkl. moms
Kr. 2.150,10 ekskl. moms
Affaldssystem affaldssortering spande Bica 849 3x30L grå Affaldssystem affaldssortering spande Bica 849 3x30L grå
Kontakt os for levering
Spar op til 10%
804771
Standard salgspris Kr. 4.226,25
Kr. 3.803,63 / stk. inkl. moms
Kr. 3.042,90 ekskl. moms
Affaldssystem affaldssortering Bica 911 3x20L på væg H45cm, Affaldssystem affaldssortering Bica 911 3x20L på væg H45cm,
Kontakt os for levering
Spar op til 10%
805166
Standard salgspris Kr. 3.562,50
Kr. 3.206,25 / stk. inkl. moms
Kr. 2.565,00 ekskl. moms
Viser 1 til 3 af 3

Praktiske affaldssorteringsspande

Affaldssortering skal helst være nemt og praktisk! Affaldssystemet eller affaldsspanden skal være robust, men det må også gerne være æstetisk og elegant. Her finder du stilrene & fleksible Bica affaldssystemer og affaldscontainere fra Bica (tidligere Carbi) til sortering af affald. Fleksibelt fordi de er opbygget af moduler, der kan kombineres på kryds og tværs, hvilket betyder at du kan bygge til efterhånden som du får brug for det. Sortering af affald behøver ikke at være grimt eller besværligt.

Tilbud på Bica affaldssystem

Køb affaldscontainere billigere! - Lige nu har vi tilbud, og du kan spare 10% på alle vores Bica affaldssorteringsspande! 

Nye krav til affaldssortering i virksomheder

Fra d. 31. december 2022 er det et krav, at arbejdspladser og erhverv sorterer husholdningslignende affald efter de samme sorteringskriterier som private husholdninger. I 2023 trådte de nye regler i kraft, og fra 2025 øges tilsynet med affaldssortering ved virksomhederne. Derfor er det en god ide allerede nu at være opmærksom på kravene. Læs mere herunder, og se vores stilrene Bica affaldssystemer og fleksible affaldscontainere, affaldsbeholdere og affaldsspande. 

Nye regler pr. 31. dec. 2022

Som virksomhed har der i flere år været lovkrav om at udsortere affald til genanvendelse. De overordnede regler er bestemt af Affaldsbekendtgørelsen BEK nr. 2512 af 10.12.2021

Affaldsbekendtgørelsen præciserer, at virksomheder skal sortere i minimum 10 affaldstyper til genanvendelse, og de sidste fraktioner, skal med senest d. 31. december 2022 (§61).

Affaldssorteringsspand eller skraldespand 1Affaldssorteringsspand eller skraldespand 2Affaldssorteringsspand eller skraldespand 3

Hvordan indfører jeg let affaldssortering på arbejdspladsen?

Selvom I som virksomhed og firma allerede er vant til at sortere affald fx produktionsaffald, er det ikke bare lige at implementere sortering af affald på arbejdspladsen i 10 forskellige affaldsspande. Det kræver bl.a. også organisering, indretning og kommunikation.

Hvilke affaldstyper skal sorteres?

I alt er der tale om 10 typer af affald: 

  • Madaffald
  • Papiraffald
  • Papaffald
  • Glas
  • Metal
  • Plast
  • Mad- og drikkekartoner
  • Tekstilaffald
  • Farligt affald
  • og restaffald. 

Skal man så have 10 beholdere stående i kontormiljøet?

- Nej, man behøver ikke at have alle 10 beholdere stående i kontormiljøet. Løsningen er at man vælger de mest almindelige: Papir, plast, metal, rest og madaffald, og så vil det være smart med en beholder til pant. Ikke alle arbejdspladser vil have alle typer af affald, og nogle typer er der meget af og andre lidt af. 

Det kan gøres elegant med et Bica skraldespands-møbel, med affaldscontainere, som findes i 1, 2, 3 eller 4 rums. Bica affaldssystem kan tilmed kombineres og udbygges i takt med at behov måtte opstå.

De øvrige fraktioner, som typisk ikke benyttes meget, kan med fordel placeres omkring afhentningspunktet for affald i de affaldscontainere, der stilles til rådighed lokalt. 

Fordele ved Bica affaldsstationer & affaldssystemer

Med modul-opbyggede affaldssystemer, der i et enkel og stilrent design gør det muligt at tilpasse og udvide undervejs, er det muligt at indrette fleksible og stilrene affaldssorteringsstationer. Bica affaldssorteringssystemer findes i forskellige størrelser, med forskellige åbninger, med og uden låg og hjul.

Med modulopbyggede sorteringsstationer vil det være muligt at komme godt i gang, og så udbygge og tilpasse efterhånden som det bliver nødvendigt.

Affaldssortering spandeAffaldssystemBica affaldssorteringsspande

Alle fordelene ved Bica affaldssystemer:

  • Tømmes via front, så der ikke er tunge løft ovenud
  • Skjulte hjul og fødder, så smudsfælder undgås
  • Stærke poseholdere & 1,3 mm godstykkelse
  • Fremtidssikret løsning via modultilføjelser
  • Ingen synlige poser eller løsdele at holde, når poser skiftes
  • Minimal dybde. Blokerer ikke brandveje.
  • Magnet lukning; ikke behov for nøgler mm.
  • Soft close i frontlåger
  • Inderbeholdere i genbrugsplast
  • Brandresistent og brandtestet ved DBI. Geometrisk intakt selv efter intens påsat brand
  • Glatte overflader – nemme at rengøre
  • Rene linjer i design. Indgår neutralt i et hvert miljø
  • Standard poser benyttes i hele serien
  • 100% genanvendelige materialer
  • Ergonomisk rigtig brugerhøjde

Bica kildesorteringsmøbler vælges af mange af landets kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, simpelthen fordi de kombinerer brugervenlighed med korrekt ergonomi og design i et og samme møbel. 

Se alle vores Bica affalssorteringspande og affaldssystemer

3 gode grunde til at sortere affald

Miljøstyrelsen skriver følgende 3 gode grunde til at affaldssortering nytter:

  1. Det er godt for klimaet
    Bliver vi bedre til at affaldssortere, bidrager vi til en højere genanvendelsesprocent.
    Det gør en forskel for klimaet, fordi:
    - Mere genanvendelse betyder mindre forbrænding
    + Mere genanvendelse er med til at mindske forbruget af naturens ressourcer
    = Reduceret CO2-udledning
  2. Bedre brug af ressourcerne
    Med korrekt affaldshåndtering sikrer vi, at materialer genanvendes, og der spares på brugen af nye ressourcer.
  3. Det er et krav

Affaldssortering af det husholdningslignende affald er et krav, som alle arbejdspladser er forpligtet til at implementere inden udgangen af december 2022.

Og du kan downloade de 3 gode grunde lige til at hænge op fra Miljøstyrelsen her som kan bruges, når man skal have alle medarbejdere og kolleger med om bord.

På Miljøstyrelsens hjemmeside kan du finde al information om de nye krav, og finde anvendeligt materiale til download som fx denne tjekliste, som giver et overblik over de vigtigste opgaver, når I skal indføre sorteringskriterierne.

Du kan downloade informationsmateriale, tjeklister og plakater til din arbejdsplads' omstilling til kildesortering hos Miljøstyrelsen her

 

10 gode tips til implementering af affaldssystemer:

  1. Gør det nemt at sortere - dvs. det skal være lettilgængeligt.  Det skal være nemt at gå til beholderne og smide affaldet i dem. Undgå at skulle løfte  kasser eller grave langt ind i et skab for at komme af med dit affald. Et eventuelt låg skal være nemt at løfte.
  2. Brug modulbaserede affaldssystemer, der gør det nemt komme godt i gang, og så udbygge og tilpasse efterhånden som det bliver nødvendigt. Fx De  ekstremt fleksible Bica modul- affaldssorteringssystemer.
  3. Udnyt den plads du har, og tænk evt. ikke kun vandret men også lodret - er der mulighed for at stable oven på hinanden eller bruge væggen?
  4. Husk at du ikke behøver at have alle 10 typer skraldespande i alle rum.
  5. Det er en god ide med forskellige størrelser af affaldsspande, så man har små beholdere til det affald, der er mindst af, fx metal, og større beholdere til det affald, man har mest af, fx plastik. 
  6. Husk at involvere medarbejderne i indretningen, så den kommer til at passe til netop deres behov og vaner, så bliver det også nemmere at benytte dem i hverdagen.
  7. Brug skilte med piktogrammer / klistermærker, så det er tydeligt og intuitivt hvor de forskellige affaldstyper skal smides ud. Du kan hente, downloade og printe de fælles affaldspiktogrammer gratis hos Dansk affaldsforenings hjemmeside. Det består af en række symboler, der er genkendelige, hvilket gør det lettere for borgere og virksomheder at sortere affald. Piktogrammerne kan bruges af både kommuner, organisationer, privatpersoner og virksomheder. Du kan også købe klistermærker / piktogrammer, der passer til de forskellige affaldssystemer her hos os.
  8. Er I en stor virksomhed kan det betale sig at lave centrale affaldsstationer.
    Er I en virksomhed med filialer, kan det være smart at bestille moduler af affaldsbeholdere samlet, eller udarbejde en liste, de forskellige filialer kan bestille ud fra. I er velkommen til at kontakte os for et tilbud på info@kontorland.dk
  9. Stil spanden til restaffald langt væk, så det bliver sværere at smide ting i den, end i de andre sorterings-beholdere
  10. Tænk også på at gøre det nemt for rengøringspersonalet at sortere det indsamlede affald. Fx med sorteringsspande på vogne eller på hjul

Se flere gode tips og råd til implementering af affaldssortering her

 

Affaldssortering klistermærker Affaldssystem Affaldscontainer

Kontorland tilbyder smarte affaldssystemer, der letter genbrug og sortering af affald. Se alle vores Bica affaldssorteringsspande til kildesortering der nemt kan kombineres til præcis din virksomheds behov.

Bestil let dit affaldssorteringssystem og få leveret hurtigt og effektivt

Hos Kontorland bestiller du let dit sorteringssystem, og får det leveret hurtigt og effektivt. Skal du have nyt affaldssorteringssystem, eller bare gerne vil have hjælp til at bestille til dit nuværende, står vi naturligvis parate til at hjælpe dig med, at få alle de produkter fra vores store sortiment, som du har behov for til den bedste pris, herunder de affaldssække du har behov for.

Ofte stillede spørgsmål om affaldssortering:

Affaldssorteringsspande FAQ

Herunder kan du se nogle af de mest stillede spørgsmål til affaldsspand.

  • Hvor kan jeg købe en god affaldsspand med låg?

Du kan købe rigtig gode affaldsspande med låg hos Kontorland.dk til rigtig gode priser. Har du for eksempel brug for en affaldsspand med låg til køkkenskab eller pedalspand med vippelåg, så prøv at kikke nærmere på vores store udvalg af  skraldespand med låg på webshoppen.

  • Hvad koster en skraldespand til sortering?

En affaldsspand behøver ikke at være dyr. Det afhænger selvfølgelig af materialet, størrelsen osv. Hos Kontorland.dk kan du finde affaldsspand med låg i høj kvalitet til lave priser.

  • Hvad er affaldssortering?

Affaldssortering går ud på sortering af sit affald, hvilket gør det muligt at behandle det forskellige affald korrekt. Så vi kan genbruge mest muligt, og derved passe på vores klima og miljø. Kildesortering af affald handler om at sortere affaldet, der hvor det opstår, helt bogstaveligt ved kilden. Du kan finde mange forskellige fleksible og stilrene affaldssystemer og affaldsstationer til kildesortering af affald hos Kontorland. Se vores store udvalg af affaldscontainere og affaldssystemer til sortering her.

  • Hvad er kildesortering?

Kildesortering betyder, at vi sorterer affaldet allerede der, hvor vi producerede det. Dvs. ved kilden til affaldet. 

  • Hvornår skal arbejdspladser begynde at sortere husholdningslignende affald?

Fra d. 31. december 2022 er det et krav, at arbejdspladser sorterer husholdningslignende affald efter de samme sorteringskriterier som private husholdninger. og 2025 øges tilsynet med affaldssortering ved virksomheder.

  • Hvad er husholdningslignende affald?

Det er typisk affald, der i sammensætning minder om affald fra private husholdninger. I alt er der tale om 10 typer af affald: Mad-, papir-, pap-, glas-, metal-, plast-, mad- og drikkekarton, farligt affald og restaffald. I løbet af 2023 skal tekstilaffald også sorteres, og bliver derved den 10. type. 
Miljøministeriets definition er: "Affald som er frembragt af virksomheder og som i sammensætning svarer til affald fra private husholdninger. I praksis består det husholdningslignende erhvervsaffald primært af affald fra servicesektoren, men omfatter også fx affald fra kantiner og kontorer på industrivirksomheder." 

  • Hvor mange typer affald skal der sorteres i?

Husholdningslignende affald på arbejdspladsen skal sorteres i 10 typer af affald: mad-, papir-, pap-, glas-, metal-, plast-, mad- og drikkekarton, tekstilaffald samt farligt affald og restaffald.

  • Hvorfor skal virksomheder sortere affald?

Som virksomhed sorterer i sikkert allerede en del affald til genanvendelse bl.a. fra produktionsprocesserne. Formålet med sorteringskriterierne for husholdningslignende affald er at sikre, at endnu mere affald bliver behandlet miljømæssigt korrekt, og at ressourcerne i videst muligt omfang bliver genbrugt og indgår i fremstillingen af nye produkter.

  • Hvordan sorterer jeg mit affald?

Der er 10 forskellige affaldsfraktioner, du skal kildesortere dit husholdningsaffald i:
Se også vores affaldssorteringsguide med beskrivelse af hvad der må og ikke må sorteres her

  1. Madaffald
    Fx madrester, for gamle madvarer, skræller og kaffe- og tefiltre i papir
  2. Glas
    Vinflasker og andre glasflasker uden pant. Konservesglas og knuste drikkeglas. Vitaminglas og glas fra krydderier. Det er nok at tømme og skrabe glasset, det behøver ikke at vaskes!
  3. Papir
    Rent og tørt papir, fx magasiner, aviser, ugeblade og kuverter – både med og uden rude. Kvitteringer, papirsposer og tegnepapir. Der må gerne være clips og tape på!
  4. Mad-og drikkekartoner
    Kartoner fra mælk, fløde, juice og kakao. Kartoner fra kikærter, flåede tomater og yoghurt eller lign.
  5. Pap
    Rent og tørt pap, fx bølgepap og karton. Papemballage fra fødevarer, tandpasta og vaskepulver. Rør fra tomme køkken- og toiletruller. Der må gerne være clips og tape på!
  6. Metal
    Konservesdåser, kapsler og metallåg. Gryder, pander og bestik. Fyrfadsholdere. Sølvpapir, foliebakker og dåser uden pant. Det er nok at tømme og skrabe emballagen, det behøver ikke at vaskes!
  7. Plast
    Hård og blød plast. Plastemballage fra vaskemiddel, shampoo og fødevarer med og uden mærkater. Plastikflasker uden pant. Folie og slikposer.
  8. Tekstilaffald
    Udtjent tøj og tekstiler, fx tøj, håndklæder og senge linned. Det må gerne være slidt, hullet, plettet eller på anden måde ødelagt, men det skal være tørt.
  9. Farligt affald
    Kemikalier, maling og gift. Lavenergipærer, lysstofrør og printerpatroner. Husk at vi gerne tager imod jeres gamle printerpatroner for sig, da de allerede er i en genbrugsordning med vores leverandør Brother – i kan læse mere om den her.
  10. Restaffald
    Pizzabakker, servietter, køkkenrulle, snasket papir eller pap. Cigaretskod, bleer, chips- og kaffeposer.

Få mere information om vores affaldssorteringsspande 

Har du brug for særlig vejledning eller ønsker om specielle sammensætninger af affaldsstationer evt. farvevalg og eget logo mm. er du velkommen til at ringe eller skrive til os. 

Ring på tlf.: +45 48253666, send en e-mail på info@kontorland.dk eller bestil med det samme i vores webshop.

De 3 bedste affaldssystemer til affaldssortering Guide til affaldssortering Gode tips til indretning af affaldssystem i din virksomhed